Presentació del llibre “Relatos de Cerro de Oro”, dissenyat i maquetat per alumnes d’Esardi

El dijous 29 d’abril a les 19h al Casal d’Amposta va tenir lloc la presentació del llibre “Relatos de Cerro de Oro”, recopilació de relats de tradició oral del Tz’utujil, una de les 25 llengües maies minoritàries que conviuen amb el castellà a Guatemala.

Des d’Esardi, el projecte col·laboratiu i pedagògoc va consistir en el disseny i la maquetació del contingut aportat des de Guatemala i l’ONG EMIS (Educación por un Mundo Igualitario y Sostenible) per adequar-lo a la seva funció pedagògica i tenint en compte el seu públic objectiu, professors i alumnes. Tanmateix, el compromís i el treball cooperatiu dels alumnes ha estat l’aprenentatge més destacat.

La finalització del projecte va coincidir amb la pandèmia i, per aquest motiu, tot i tenir el llibre imprès, no s’ha pogut fer l’acte de presentació fins ben entrat l’any 2021 ni tampoc s’ha pogut fer arribar als seus destinataris.

Des d’Esardi pensem que aquest projecte és una bona oportunitat per fer un reconeixement a la bona feina realitzada per totes les persones implicades en el projecte i per posar de relleu el seu interès cultural, social i educatiu.

El vídeo de l’acte es va retransmetre en directe i es troba allotjat al canal de Facebook d’Esardi.